Friday, October 24, 2014

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015 kini bermula. Penyertaan dibuka mulai hari ini sehingga 30 Disember 2014.

Klik link dibawah banner untuk join! Jom semua, kita join :)

Semua yang join akan tersenarai dalam bloglist BuatWanita.Blogspot.Com untuk bulan Januari 2015 hingga bulan Jun 2015.

Pemenang bertuah akan menerima hadiah sponsor dari LittlePuteri.Blogspot.Com

Thank you for your support! 

Syarat Penyertaan:

1. Masukkan link BuatWanita.Blogspot.Com dalam bloglist korang. Checked
2. Add to Circle Google+ PuteriWanita Checked
3. Like Fanpage Sponsor Little Puteri Checked
4. Buat entri bertajuk Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015 Checked
5. Copy code dibawah & paste dalam ruangan HTML korang dan publish. Checked
6. Tinggalkan URL entri dalam ruangan komen. Checked

Thursday, October 23, 2014

Segmen | Aimifiqa Garden Bloglist

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

>klik banner untuk join<

Untuk penganjur yang di sayangi Aimifiqa saya nak disenaraikan dalam

Kategori

(hehehehe)

Segmen Blog Review 48 Jam #1

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Hai semua!Jemput join segmen simple ini.Syarat mudah je. :)

Syarat Penyertaan Giveaway.


1.Follow blog Wani.

2.Buat entri bertajuk 'Segmen Blog Review 48 Jam #1'.
3.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

Copy Coding Entri Yang Disediakan:
4.Tinggalkan URL entri anda dalam ruangan komen entri ini.
5.Segmen ini berlangsung dari 23/10/2014 (9:00 a.m) hingga 25/10/2014 (9:00 p.m).

Berapa bilangan pemenang?Wani akan review blog semua peserta jadi kesemua peserta menang! =D Jadi,apa tunggu lagi,jomlah join! :D


Tuesday, October 21, 2014

Lenovo S960 special feature 2

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Lenovo S960 special feature 2

Ok post ni sambungan daripada post Lenovo S960 special feature... Kali ini Special Feature berkaitan dengan lock handphone pula...

1. Face recognition unlock  - Show your face to unlock "slide" screen lock

Untuk feature yang ini saya tak pernah cuba.. sebab masih belum perlukan security yang terlampau ketat lagi sebab tiada item yang private sangat dalam hp...

2. Screen off unlock - Swipe on the bottom of the screen during screen off to unlock

Yeah... sangat menggunakan feature ni...sangat memudahkan...kita tak perlu gunakan button hp yang ada di belah kiri tu sangat...just swipe and unlock...

3. Shake to lock - Shake the phone to lock the screen

Haaa..yang ini p0n bagos sangat...shake hp sikit untuk lock...sangat mudah....

klik readmore untuk maklumat selanjutnya

Monday, October 20, 2014

Lenovo S960 special feature

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Lenovo S960 special feature

  


Hai uolls... Harini saya nak kongsi Special Feature yang ada pada Lenovo S960. Kalo tak tahu hp tu macam mana boleh klik post saya yang ini Phone Baru...

1. Pocket Mode - Automatically increases ringing tone volume when the phone is inside the pocket.

Bunyi ringtone kita akan meningkat secara automatik apabila telefon bimbit dimasukkan ke dalam poket...

2. Decrease tone volume - Automatically decreases ringing tone volume when the phone has been picked up.

Bunyi ringtone kita akan menurun secara automatik apabila telefon bimbit telah di angkat atau di ambil dari atas meja / poket...

klik readmore untuk maklumat selanjutnya

Saturday, October 18, 2014

Jamuan perpisahan di Matrade

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Di pagi hari kejadian..sebelum pergi ofis sempat lagi ber"selfie"...

Secara kebetulan di ofis hendak membuat jamuan makan untuk bulan Oktober... justeru meraikan mana2 pegawai yang baru kembali, akan pergi atau yang menyambut hari lahir..


Secara kebetulan juga minggu itu adalah minggu kedua terakhir saya akan berkhidmat di Matrade kerana telah mendapat tawaran bekerja di tempat lain..

Jadi saya juga termasukla di kalangan orang yang diraikan... Jadi saya ingin berkongsi beberapa gambar yang sempat dirakamkan pada hari kejadian...



Itu sahaja gambar yang ada... Biasala guna hp saje... Nanti kalau ada gambar tambahan saya akan update... sekian... daaaa

Friday, October 17, 2014

5 Stars from Nuffnang

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum


Ada sesiapa boleh tolong bagitau macam mana nak buat semua bintang ni jadi kuning????? hehehehe

Libster Award dari Hidayu Ayumie

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Salam Jumaat semua... Harini nak update tag Libster Award dari Hidayu Ayumie.. Thanx ye tag saya... Tapi saya jawab soalan je ye.. sebab saya dah penah update Award ni...

Antara 11 soalannya dari Ayu ialah

1. Nama penuh, gelaran dan tarikh lahir
Nama penuh saya Nor Fuzaini Bt Ahmad Fardun. Orang akan panggil saya Fu je sbb mudah dan ringkas. Saya lahir pada 2 Jan 1990.

2. Asal kelahiran, tempat membesar dan kini menetap di?
Saya berasal dari Perak dan membesar di situ jugak.. Tapi buat masa ni saya menetap di Kuala Lumpur..

3.Status? (bujang/berkahwin,bilangan anak jika ada) 
Saya masih bujang...hehehehehe

4. Apa yang membuatkan diri rasa dihargai dan disayangi?
Apabila orang senyum bila berjumpa dengan kita

5. Makan & minuman kesukaan,kenapa?
Saya suka makan KFC dan minum Coke with ais sebab dulu itu adalah makanan yang susah nak dapat..bila ada event ape2 je dapat makan...so sampai sekarang saya hargainya...

6. Hobi atau aktiviti masa lapang?
Saya suka berkongsi apa yang saya ada dengan orang ramai sebab tu saya berblog...hehehe

7.  Bekerja/pelajar? Nyatakan.
Saya sedang bekerja sambilan di badan berkanun...

8. Tempat pengajian (tadika,sek rendah,sek menengah,IPTA/IPTS)
Tadika Kemas, Sek Rendah SK Tarcisian Convent, Sek Men. SBP Integrasi Gopeng & IPTA di Poli Ungku Omar...

9. Anak ke berapa dari berapa orang adik beradik?
Anak ke 2 dari 4 orang adik beradik

10. 3 Perkara yang boleh buat diri korang rase naik angin?
1. Orang kacau saya masa tengah belek gadget baru...haha
2. Sesape wat hal ngan famili...sebab saya sayang famili saya..
3. Orang suruh saya diam..tak suka sangat...

11.  Nyatakan 3 perkara yang kawan/keluarga kenal benar dengan sikap korang?
1. Degil tapi penyayang
2. Sebelum kenal macam sombong lepas kenal macam orang gila..hehehehehe
3. Tak akan cakap dengan orang yang buat saya marah...

Thursday, October 16, 2014

Birthday Giveaway by EshaZara

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Birthday Giveaway by EshaZara


> klik banner untuk join<

"First Giveaway by Erza"

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

First Giveaway By Erza 

*** sempena kelahiran putera kedua***




1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "First Giveaway by Erza" dan 
letak banner di atas, backlink ke entri ini


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!

Wednesday, October 15, 2014

Hadiah Giveaway September by Karya Mahirah

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Salam semua...berikutan saya menang dalam giveaway tempoh hari..so saya ingin memberi sedikit post penghargaan kepada empunya blog iaitu Karya Mahirah kerana telah menunaikan janjinya untuk memberi hadiah pada saya...

Semalam 14 Oct 2014 saya terima sebuah sampul..saya dapat agak isinya sebenarnya ...





Saya rasa bertuah sangat..sebab ni 1st time saya dapat giveaway...thanx yeerrr..

Who's Your Fantasy Boyfriend?

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum



Result : 

YOUR FANTASY BOYFRIEND IS HARRY POTTER.

We don't need to read your tea leaves to know that you are meant to be with "the boy who lived." Harry makes you feel like you're under a magic spell, and he doesn't have to shout any Latin words to do it. No matter how many lives your wizard-boy saves, he never lets it go to his head. He doesn't want to be adored -- he just wants to hold your hand at a Quidditch game or take you into Hogsmeade for a warm butterbeer. Even when Harry acts like a regular boyfriend, though, you never forget how magical he is. Aww... give his lightning bolt scar a little kiss for us.- Gatainyaaaa............

Wordless Wednesday - Perubahan Diriku

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Wordless Wednesday - Perubahan Diriku

Konvo 2012

2 years Later....
Konvo 2014



Can You Keep a Secret?


بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Can You Keep a Secret?


Result : When you hear a secret, you do a little math equation in your head. You multiply the juiciness of the gossip by the number of people you could tell, add in the amount of fun you'll have spreading it, and then subtract the amount of trouble you'll be in if you get caught. Some secrets are so silly or weird you have to spread them, but others you know you'd regret spilling. To you, secrets and gossip are a crucial part of staying informed. If you share a secret with someone, he/she might pay you back in funny or useful knowledge sometime in the future. Sharing secrets is a complicated game, but you do your best to play it without hurting the people you love.

Tuesday, October 14, 2014

BLOGGERATI by NUFFNANG - POPULAR BLOGGER

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Hai uolls ... harini saya nak update kan senarai bloggerati yang menarik tertarik kau memang debom!! Sebenarnya kagum dengan mereka ni sebab telah di anugerah oleh nuffnang... so saya nak cekidaut laa apakah yang menyebabkan mereka dianugerahkan seperti itu... let's gooooo

Gambar : Besar, Jelas dan berWarna Warni
Info : Banyak info seperti gosip artis, makanan,percutian dan lain2 
Penampilan : Kemas, Cantik, Kreatif, Ringkas dan terAtur

Yang aku perasan mereka ni tak la sentiasa "update"..Tapi bila ade update tu ade ciri2 menarik di atas.. dan kebanyakannya banyak memaparkan gambar empunya blog...

TOP 8 SENARAI BLOGGERATI

Are you a drama queen????

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Kuiz lagi

Try it here

Result : In fact, you're the opposite of a drama queen -- you go out of your way to avoid drama. You don't feel the need to exaggerate or overreact to keep life interesting. If a friend or family member tries to stir up drama, you'll point out that it's unnecessary, and suggest a peaceful solution. You try to avoid taking sides, because you have no interest in putting yourself in the middle of a confrontation. In general, you won't shout or burst into tears unless you have a good reason. Most of the time, you'd rather take a few deep breaths and move on with your life. Congrats on living a low-drama life!

Monday, October 13, 2014

How Innocent Are You?

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum


Try it here

Result : 

YOU'RE NOT THAT INNOCENT.


Like that old Britney song says, you're "not that innocent." Your mind isn't dirty, but it's also not sparkly clean and lemon-scented. You have innocent moments, where you're like "Wait, what does that word mean?" or you help an old lady carry her groceries because it's the right thing to do. Then at other times, you notice that a particular flower or fruit looks like a "private part," or you come up with an awesomely scathing put-down for someone's new haircut -- even if you don't say either of those things out loud. You have some very wild thoughts, but mostly, you tend to keep them to yourself.

How Evil Are You?

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum


Result : 

YOU'RE SO EVIL, IT'S SCARY.

Mwah-ha-ha! Cackle, cackle! Some people conduct their evil business in secret, but not you. You're proud of your dark and devious ways. You're so evil that when other people find out about it, they don't even bother to fight back -- they cower in fear. That's convenient for you, because it's easy to convince all those scaredy-cats to do your bidding. Yay for minions! Now you can relax at home, clasping your hands together gleefully, while they do all your dirty work.

How Lazy Are You????

بسم الله الرحمن الرحيم 

Assalamualaikum

Hai semua..tadi saya jawab beberapa kuiz di internet...

Antara soalannya adalah

Try it here

Result : You're probably like, "WHAT? I'm not lazy!" but let's look at the facts. When you saw the title of this quiz, you could've just said, "I know the answer to that -- I'm not lazy." But instead, you took the quiz. So at the very least, you're lazy enough to let a personality quiz figure something out for you. In general though, you don't seem like a lazy person. You might have lazy moments (or even lazy days) once in a while, but they probably only happen when you're overworked, over-scheduled, and overtired. If you sleep till noon, it's probably because you REALLY need it, so this quiz isn't judgin'. Stay in bed as long as you want.

Thursday, October 9, 2014

Segmen Bloglist Nov14 By AdeLine

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum


Hai uolls...saya join Segmen Bloglist Nov14 By AdeLine pulaaa..... So as usual klik banner to join yaa....

Wednesday, October 8, 2014

Wordless Wednesday yang lewat - phone baru

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum






Libster Award - Tagged by Nesa

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum


Hai uolls...setelah beberapa hari bercuti dari berblogging kini saya sudah kembali...(dengan jayanya..haha)...

Harini saya nak tunaikan janji saya pada empunya Blog Cik N'esa yang telah tag saya...Saya amat berbangga dengan award yang diterima dan juga pada miss Nesa yang sudi tag saya..

Soo ape yang saya kne wat nih?????

The Liebster Award is nominated to blogger whose followers are lower than 500 (terima kasih to all my followers..hee). Well, look like I fit in this category very well. Then blogger who being nominated this award has to follow the rules given. Those are:

  1. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
  1. answer the 11 questions asked.
  1. nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
  1. create 11 of your own questions for them to answer.
  1. notify your nominee.
Read more Pleasseee.......

Friday, October 3, 2014

Top Commentator di side bar

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Hai uollss... nak mention saje yang saya baru memasukkan "Top Commentator" di side bar... sesiapa yang nak nama nya tersenarai di dalam nye di jemputla komen di post2 saya... hehe...



Terima kasih ye pada yang sudi komen post2 saya...tanpa anda blog ni tak meriahla...heee

Sekian... Daa... (>_<)

Thursday, October 2, 2014

Blogger Area Mega Give Away

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Blogger Area Mega Give Away

Hai uoollsss... kalini join give away yang agak besar-besaran la jugak.... sebab giveaway ni ditaja oleh 61 orang blogger dan juga online shopper.. jadi siapa yang tak nak join kan... moh le kite join beramai2.... giveaway ni berlangsung selama satu bulan iaitu dari 1 okt - 31 okt 2014... jadi jangan lepaskan peluang yang adoooo.... 

Wednesday, October 1, 2014

Lenovo S850

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Berminat la dengan hp ni... Spesifikasi nye p0n sangat menarik.. Harganya juga agak menarik....

Spesifikasi :

  • SIM: Dual SIM (Micro-SIM)
  • Ukuran dan Berat: 141 x 71 x 8.2 mm/140 g
  • Layar : Capacitive, 720 x 1280 pixels, 5.0 inches (~294 ppi pixel density)
  • Kapasitas Simpan : 16 GB, tidak ada slot microsd
  • RAM : 1GB
  • OS : Android OS, v4.2 (Jelly Bean)
  • CPU : Mediatek MT6582, Quad-core 1.3 GHz
  • GPU : Mali-400MP2
  • Kecepatan Internet : HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
  • Konektivitas : Wifi, Bluetooth, USB
  • Fitur : Radio, GPS
  • Kamera Belakang : 13 MP, 4128 x 3096 pixels, autofocus, LED flash, Geo-tagging, touch focus, face detection, HDR, Video
  • Kamera Depan : 5 MP
  • Baterai : Non-removable Li-Po 2000 mAh battery


Pemenang Bertuah September Giveaway Party Hosted By Iola Caviar

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Alhamdulillah tersenarai dalam lists Pemenang Bertuah September Giveaway Party Hosted By Iola Caviar.

Share gambar sikit...hehe


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...