Monday, September 30, 2013

start your day with a smile :)



Start Your Day With A Smile :)

 
Don't cry because it's over. Smile because it happened.

Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/d/drseuss161986.html#uzDZO3SZ7X8bz4Ax99

 

“Don't cry because it's over, smile because it happened.”

“If you're reading this...
Congratulations, you're alive.
If that's not something to smile about,
then I don't know what is.”



“I was smiling yesterday,I am smiling today and I will smile tomorrow.Simply because life is too short to cry for anything.”

Smile k! daa

  bloglovin

Wednesday, August 21, 2013

Wordless Wednesday

Tuesday, August 20, 2013

Pinterest!!!


Why I choose Pinterest????



hehe....kenapa saya suka tengok laman web pinterest?

sebab.....mari kita tengok gambar-gambar dibawah....
Di dalam Pinterest ni banyak mengandungi gambar-gambar yang di pin/share oleh ramai orang. Jadi kepada orang berminat untuk melihat gambar-gambar yang menarik dan berwarna warni seperti saya amatlah menggemari laman web ini....

banyak perkara yang dikongsi dalam Pinterest ni...contoh antara yang menarik minat saya:

Sunday, August 18, 2013

STRENGTH!!

True Strength!!!

Kekuatan??? kekuatan untuk ape???
untuk menghadapi ujian di dunia...

Anda bagaimana???
bagaimana anda punya kekuatan???
sama tak macam kat quotes tu?

senyum bila nak nangis
ketawa untuk lindungkan kesakitan
dan teruskan hidup
walau apa yang berlaku

Saturday, August 17, 2013

kes jenayah yang berleluasa

Salam...........

apa khabar semua pembaca....harap semua orang sihat wala'afiat...sekarang ni banyak perkara yang mengganggu kesihatan kita...semakin maju teknologi di dunia nii makin banyak pencemaran yang berlaku...kes-kes jenayah p0n dah makin meningkat..manusia kadang-kadang sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapat apa yang mereka inginkan...
setiap hari dalam berita kat Malaysia ni mesti ada berita berlaku tembakan la pembunuhan, rompakan, penculikan dan macam2 lagi jenayah yang menakutkan...betul tak? jadi saya sebagai perempuan perlu la menjaga keselamatan diri sendiri...lagi-lagi duduk berasingan dengan keluarga...kena pandai2 jaga diri...huhu

kenapa semua gejala yang bahaya ni jadi ek? apa sebabnya? adakah ini tanda2 akhir kiamat? banyak berlaku pembunuhan, pergaduhan dan lain2...oh sangat banyak persoalan di minda yang tak terjawab kan...

Wednesday, April 17, 2013

gwiyomi style!!

HOW TO DO GWIYOMI DANCE


HAPPY WORDLESS WEDNESDAY!

Selamat Pagi!!!


Assalamualaikum dan selamat pagi kepada gengbl0gger sekalian....

apa sarapan pagi anda harini???

Fakta kebaikan sarapan pagi....

Sarapan pagi sangat mustahak, pemilihan sajian  perlu diberikan perhatian kerana ia turut mempengaruhi kecerdasan kita. Kajian menunjukkan pengambilan sarapan pagi dapat membantu seseorang terutama kanak-kanak memberi tumpuan penuh ketika di sekolah dan membantu meningkatkan prestasi pembelajaran.
Tanpa sarapan pagi, kanak-kanak sukar untuk menumpukan sepenuh perhatian, tidak bermaya dan mengantuk di awal pagi persekolahan.sarapan pagi amat penting bagi memulakan hari individu dengan lebih bertenaga selepas lebih lapan jam tidur, terutama otak.
Segelas susu di campur coklat ataupun koko sebenarnya sudah memadai. Jika ingin membeli minuman dalam kotak, pastikan ia berasaskan susu kerana minuman berasaskan susu adalah makanan lengkap memadai untuk keperluan di pagi hari. Jangan lupa melihat tarikh luput untuk setiap makanan komersil.
  • Pemakanan berkhasiat dan lengkap, kaya nutrien, vitamin dan mineral memberikan tenaga kepada tubuh badan.
  • Dapat memberi lebih tumpuan serta prestasi di dalam kelas
  • Lebih tenaga atau kudrat untuk terbabit dalam aktiviti dalam kelas atau di atas padang
  • Membantu merendahkan tahap kolesterol.
Sumber maklumat : http://www.majalahsains.com/2012/02/sarapan-pagi-penting-atau-tidak/
  

Sunday, April 14, 2013

Dah lama tak hupdate camane nak dapat nuff nuff?????


Assalamualaikum and a very  go0d life readers.....

Tadi g0dam2 faceb0ok...nampak la kawan saya upl0ad gambar cek nuffnang nye... ouh i am s0ooo jeal0us....

tapi bila di fikirkan macam mane nak dapat duit dari nuffnang kal0 update bl0g p0n susah...bila dah nampak orang dapat nak jeal0us plak...juz say tahniah je la dekat orang yang dapat tu....

s00ooo....setelah lama tidak update bl0g...tetiba datang m0od nak update...sebab ape????sebab malas nak ngadap tax cases yang diberi oleh lecturer taxation ku...padahal es0k ade presentation taxation neh....pukul 10pg plak tu...setengah slide sh0w power point p0n tak siap lagi....

nak wat cmne...ini laa orang kata kehidupan sebagai pelajar....

anyway....actually saya akan menghadapi final exam untuk semester ini....s0oo exam is juz around the corner...harap2 dapat laaa menjalani peperiksaan dengan baik dan dapat result yang cemerlang...huhuhuhu.....

i wish i could not repeat any subject anymore.....huk T T...

Lastly saya nak ucapkan SELAMAT HARI LAHIR kepada kakak saya  Nor Fariha Bt Ahmad Fardun.....

Selamat menyambut hari lahir yang ke 20+++ hehehe....semoga panjang umur, murah rezeki, hidup diberkati, jodoh dicepatkan, hidup gembira dan yang paling penting....

Semoga dapat kerja kerajaan dan tetap...

itu sahaja untuk malam yang dah sangat lewat ini...sekian terima kasih.... :D

Tuesday, February 19, 2013

Esaimen....esaimen...esaimen


Why Assignment is exist???????
1)kenapa bila kita belajar kita akan dapat banyak esaimen??????
2)kenapa bila cuti p0n lecturer nak bagi esaimen???
3)kenapa esaimen yang diberi itu susah-susah belaka????
4)kenapa esaimen tu kena cari maklumat di internet...dalam buku je xley ke???
5)kenapa esaimen tu diberi pada aku????

Kesimpulannya :;:;

kenapa wujudnya esaimen?????

Thursday, February 14, 2013

"Segmen: Paly nak bagi topup RM5"

"Segmen: Paly nak bagi topup RM5"

Assalamualaikum semua,,,,,

        Dah lama x update bl0g...tetiba update Segmen...hehehe...
        Jom la kawan-kawan bl0gger ku kita meriahkan segmen paly ni...bukan hanya untuk dapat topup tu ( TAPI KALAU DAPAT PUN TAK SALAH KAN)...hehe..tapi untuk mengaktifkan diri dalam berblogging kan????????heeeee....

        Sharing tak salah...bak kata orang...

Sharing is Caring..........

itu sahaja xoxo :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...