Tuesday, September 30, 2014

Follow & Dashboard Button

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Follow & Dashboard Button

http://3.bp.blogspot.com/-IU1aF9kPriM/VCo3ARYV63I/AAAAAAAABuQ/PbNpylzirJs/s1600/follow%2Bbiru.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-Hk0DY3DL6Xc/VCo2-vFRp9I/AAAAAAAABuA/gIeJsAiih2U/s1600/dashboard%2Bbiru.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-qlq5ovXyjGc/VCo3A-bHxTI/AAAAAAAABuY/SVMPoZU8tRg/s1600/follow%2Bhijau.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-znad3duS8ro/VCo2-tl4A9I/AAAAAAAABt8/0VYTtac8EzE/s1600/dashboard%2Bhijau.jpg
Ada lagi tau... klik readmore yer...

Menang Giveaway September by Karya Mahirah

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Tersenarai dalam pemenang Giveaway September by Karya Mahirah... Alhamdulillah... Jadi sekarang sedang menanti hadiah yang ditawarkan..hehehe

Sedikit bingkisan......


Monday, September 29, 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum




Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

Thursday, September 25, 2014

Segmen Blogwalking bersama Bazlia Amoza

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Segmen Blogwalking bersama Bazlia Amoza

Tujuan segmen : mengenali blogger2 hebat yang ada di luar sana

Syarat penyertaan : 1. follow blog

2. Copy banner dan backlink

3. Tinggalkan komen beserta url post

Bermula 22 Sept 2014

Berakhir 30 Sept 2014


3 blogger yang menarik perhatian akan menerima "SPECIAL GIFT" RM50

Tuesday, September 23, 2014

Countdown trip to Langkawi - another 3 days to go

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum


Credited to : Mr. Google

Ya Allah betapa tak sabarnya rasa di hati ini nak pergi Family Day di Pulau Langkawi, Kedah... Semoga perjalanan ini di rahmati dan di redhai.. Nak bercuti dengan keluarga bukannya selalu.. Di Langkawi pulak tu...tempat feveret la katakan...

Jom tengok ape yang menarik di Langkawi...


Jadi mengikut tentatif kami akan ke Under Water World.. Jom review sikit gambar dari Google-Image ni...
Credit to : underwaterworldlangkawi.com.my
  • Underwater World Langkawi is one of the largest marine and fresh water aquaria in South East Asia.
  • The concept and theme of Underwater World Langkawi are geared towards Knowledge, Education and Entertainment.
Haa..menarik kan? Kemudian kami dijadualkan akan pergi ke Makam Mahsuri pula...

klik Read More yeee.....


Monday, September 22, 2014

Surah ALI-'IMRAAN Ayat 142

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Surah ALI-'IMRAAN Ayat 142

Maksudnya : 
Adakah kamu menyangka bahawa kamu akan masuk Syurga padahal belum lagi nyata kepada Allah (wujudnya) orang-orang yang berjihad (yang berjuang dengan bersungguh-sungguh) di antara kamu, dan (belum lagi) nyata (wujudnya) orang-orang yang sabar (tabah dan cekal hati dalam perjuangan)?
Did ye think that ye would enter Heaven without Allah testing those of you who fought hard (In His Cause) and remained steadfast?

Friday, September 19, 2014

Mustache tutorial button

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Mustache tutorial button


http://1.bp.blogspot.com/-299O9yCYDj0/VBwSBZZguiI/AAAAAAAABpQ/lo1yB_Y16W0/s1600/TUTO%2BBUTTON%2BBLUE.png
http://4.bp.blogspot.com/-ig9Hou9kdFU/VBwSCD3kj9I/AAAAAAAABpY/djfyLIuBlEk/s1600/TUTO%2BBUTTON%2BPINK.png
http://2.bp.blogspot.com/-xh2BRpDhxE4/VBwSBUYX9eI/AAAAAAAABpU/mPt5W3HQ3Q8/s1600/TUTO%2BBUTTON%2BHIJAU.png
http://2.bp.blogspot.com/-bltvKX9ZSWc/VBwSCQP_adI/AAAAAAAABpc/GIJda9dob6A/s1600/TUTO%2BBUTTON%2BPURPLE.png
http://1.bp.blogspot.com/-7DD8h2POw5g/VBwSBVMkRgI/AAAAAAAABpM/a5jdXUim94w/s1600/TUTO%2BBUTTON%2BKUNING.png
http://4.bp.blogspot.com/-e1AhcfIS9xk/VBwSCoLjR5I/AAAAAAAABpg/FX--lokeBnQ/s1600/TUTO%2BBUTTON.png
Macam mana nak guna????  Sila rujuk : @ Cute Menu tab for ur blog

Giveaway Saya Nak!

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Klik banner untuk join yer.....

Hadiah menarik hoke....jom3!

segmen: saya sayang blog saya

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Segmen: Saya Sayang Blog Saya

Salam pembaca dan pengikut blog saya yang COMEL2 semua...saya join segmen ni untuk memeriahkan kehidupan sebagai blogger... hehehe... jadi macam biasa kalau nak join sila klik banner di atas... sekian....

Segmen ni sampai 30/9/2014 jam 10 malam........

Mari kita sama2 memeriahkan kehidupan berblogging ini!!!

Sekian...daa (>_<)

Mustache Home Button

Mustache Home Button

 http://4.bp.blogspot.com/-hy5mRXdFdNQ/VBwGxNFS2yI/AAAAAAAABn8/Zyti75nnHnA/s1600/HOME%2BBUTTON%2BBIRU.png
 http://4.bp.blogspot.com/-sYgyxPTI6Sw/VBwG4O35EsI/AAAAAAAABoM/8bJarafQys8/s1600/HOME%2BBUTTON%2BHIJAU.png
 http://1.bp.blogspot.com/-DJWaO1jWYY8/VBwG4KbXlEI/AAAAAAAABoI/1pPpFbTlI1E/s1600/HOME%2BBUTTON%2BKUNING.png
 http://4.bp.blogspot.com/-rCkMsxRxbp4/VBwG4Cl0QAI/AAAAAAAABoE/K1oyg9Jpqew/s1600/HOME%2BBUTTON%2BMERAH.png
 http://3.bp.blogspot.com/-3T3svFn0SC0/VBwG4wYRdDI/AAAAAAAABoQ/pY6vbxzxIdU/s1600/HOME%2BBUTTON%2BOREN.png
 http://2.bp.blogspot.com/-z9moYxHBeHo/VBwG5KWatiI/AAAAAAAABoU/uNxImExLfIE/s1600/HOME%2BBUTTON%2BPURPLE.png
Macam mana nak guna????  Sila rujuk : @ Cute Menu tab for ur blog

Thursday, September 18, 2014

Cara buat scrollbar dalam blog / Scrollbar in blog

Cara buat scrollbar dalam blog / Scrollbar in blog

Tutorial ini saya kongsikan hasil daripada blog EyraOnlineDiary 
Cuma di edit sedikit mengikut kesesuaian di blog saya 
Nak tahu langkah-langkah yang perlu dibuat????

Wednesday, September 17, 2014

Giveaway by NazaTupperware.JOM JOIN!!

                                                                     [Click Banner Untuk Join]

Giveaway by NazaTupperware.JOM JOIN!!

Monday, September 15, 2014

Kecantikan Blog

Hai semua…

Kali ini nak bercerita tentang kehendak saya untuk mencantikkan blog FuZaInI SimPLe ni….

Sebeno nye (loghat peghak la niey)  semangat nak cantikkan blog ni datang setelah saya menolong adik saya membina sebuah blog untuk pembelajarannya…

Bila di asah bakat sendiri dengan membina blog itu… maka tak semena-mena datang la perasaan hasad dengki… kerana blog itu sangat cantik dan memuaskan hati sendiri…{cesss… poyo je lebih}

Jadi menggunakan bakat sendiri ape laa salahnye kalo saya mencantikkan blog sendiri pulak kan…

So,,, kita tunggu je la ape perubahan yang bakal saya buat nanti…hehehehehehe


Tunggu yeeerrr……

Wednesday, September 10, 2014

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam

[Siapa nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 

Untuk tahu lebih lanjut tentang syarat penyertaan dan hadiah yang bakal diterima dijemput klik Read More di bawah ini...

Giveaway September by Karya Mahirah

Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh:

Mini MMR Giveaway by WAHMieland


Salam dan selamat sejahtera

10/9/14 :- Join GA lagi,,,, Kali ini bertajuk Mini MMR Giveaway by WAHMieland. So mcm biasa klik pada banner untuk menuju ke main blog atau klik Read More untuk maklumat selanjutnya....

Friday, September 5, 2014

Akhirnya!!!!!!!!! Header puas hati.......

Alhamdulillah...misi membuat header menjadi...yes2...syukur sangat


Recycle and Reuse Paper


Recycle and Reuse Paper

Thursday, September 4, 2014

Segmen : Nak blog URL by Macam-Macam Cerita

Salam satu Malaysia semua!!! 



Kali ini Join Segmen pulak... 04 September 2014

Segmen kali ini Lebih Mudah dan Ringkas cara nya...

Nak tau cara dan hadiah nye??? klik Read More di bawah ini....

Surah Muhammad (s.a.w) ayat 36

Assalamualaikum dan selamat pagi semua!!

Semoga semua pembaca yang sudi melawat blog saya harini berada dalam lingkungan golongan-golongan yang di rahmati dan di berkati oleh Allah... InshaAllah....

Harini bersamaan dengan hari Khamis iaitu 04 September 2014.. Jadi apa sejarah yang menarik terjadi di bumi Allah ini ye pada harini? kalau dapat bersahabat dengan pakar sejarawan Islam pasti lebih menyeronokkan...setiap hari mesti ada peristiwa sejarah yang telah berlaku.. nak membaca... mungkin lambat sedikitlaa... Apa-apa pon saya sentiasa mendoakan semoga kita berada di landasan yang benar...

Di pagi yang Mulia ini saya ingin sekali berkongsi sepotong ayat al-Quran yang terngiang2 di kepala saya iaitu : klik Read More untuk lihat potongan ayat 
di petik dari Surah Muhammad (s.a.w) ayat 36 yang bermaksud : 

(Ingatlah) bahawa kehidupan dunia (yang tidak berdasarkan iman dan taqwa) hanyalah ibarat permainan dan hiburan dan jika kamu beriman serta bertaqwa, Allah akan memberikan kamu pahala amal kamu, dan Ia tidak meminta kepada kamu hartabenda kamu (melainkan untuk memberikan kamu barang yang lebih baik daripadanya).

Wednesday, September 3, 2014

September Giveaway Party hosted by Iola Caviar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua yang singgah atau tersinggah di blog saya nie.....

Pada hari yang mulia ini tanggal 03 Sept 2014 saya menyertai giveaway dari Mind Meld...kata nya ini adalah giveaway nye yang kali ke 3... tahniah awakkk....

Sooo... giveaway ini berlangsung dari 1 September sehinggalah 30 September 2014...InshaAllah..... so untuk tahu syarat penyertaan dan hadiah2 yang bakal diberi sila klik Read More di bawah ini.......

Wordless Wednesday!!!!! NEED HELP!!!

Wordless Wednesday!!!!!


Hai alls!!!! Since when laa last post kat blog ni...soo outdated... sangat lama sudah tidak buat post baru kan.. ape nak jadi...h0h0h0....

SOOO... I need heLP!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...