Tuesday, September 23, 2014

Countdown trip to Langkawi - another 3 days to go

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum


Credited to : Mr. Google

Ya Allah betapa tak sabarnya rasa di hati ini nak pergi Family Day di Pulau Langkawi, Kedah... Semoga perjalanan ini di rahmati dan di redhai.. Nak bercuti dengan keluarga bukannya selalu.. Di Langkawi pulak tu...tempat feveret la katakan...

Jom tengok ape yang menarik di Langkawi...


Jadi mengikut tentatif kami akan ke Under Water World.. Jom review sikit gambar dari Google-Image ni...
Credit to : underwaterworldlangkawi.com.my
  • Underwater World Langkawi is one of the largest marine and fresh water aquaria in South East Asia.
  • The concept and theme of Underwater World Langkawi are geared towards Knowledge, Education and Entertainment.
Haa..menarik kan? Kemudian kami dijadualkan akan pergi ke Makam Mahsuri pula...

klik Read More yeee.....


Credit to : http://www.viator.com/Langkawi-attractions
  • Mahsuri’s Tomb - or Makam Mahsuri - is a shrine to one of the most beautiful women to have ever lived on Langkawi.
  • There are at least 14 versions of the legend of Mahsuri although we do know that she was the daughter of Thai immigrants and married the warrior Wan Darus.
  • The legends revolve around an accusation of adultery and her death by stabbing.
  • The stories say that white blood flowed from her proving her innocence and that with her final breath she cursed Langkawi for seven generations.
  • The last of those seven generations passed just as tourism came to Langkawi and it began to prosper again.

Kemudian kami dijangka akan menaiki Langkawi Cable Car!!!
Credit to : http://www.langkawi-online.com
  • The Cable Car system is the latest tourist attraction for Langkawi
  • Located at the Oriental Village
  • This integration between the Oriental Village and the Gunung Machincang forest reserve complements each other to higher mutual benefit
  • Visitors will be amazed at the unfolding dramatic views from the platforms, the many unique and exciting features of Machincang
Banyak lagi tempat-tempat yang lain yang bakal di lawati seperti : 
  • Beras Terbakar
  • Pantai Pasir Hitam
  • Air Hangat Village
  • Langkawi Wildlife Park & Bird Paradise
  • Dataran Lang Kuah
Tapi dengar perkhabaran nya sekarang Langkawi sedang di landa musim hujan...jadi peluang untuk pergi ke semua tempat adalah sangat tipis,, Jadi saya hanya boleh berdoa semoga perjalanan di Langkawi sentiasa selamat dan tidak berlaku perkara yang tidak baik ke atas semua peserta rombongan.... InshaAllah....

1 comment:

k0men jangan xk0men...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...