Tuesday, October 21, 2014

Lenovo S960 special feature 2

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum

Lenovo S960 special feature 2

Ok post ni sambungan daripada post Lenovo S960 special feature... Kali ini Special Feature berkaitan dengan lock handphone pula...

1. Face recognition unlock  - Show your face to unlock "slide" screen lock

Untuk feature yang ini saya tak pernah cuba.. sebab masih belum perlukan security yang terlampau ketat lagi sebab tiada item yang private sangat dalam hp...

2. Screen off unlock - Swipe on the bottom of the screen during screen off to unlock

Yeah... sangat menggunakan feature ni...sangat memudahkan...kita tak perlu gunakan button hp yang ada di belah kiri tu sangat...just swipe and unlock...

3. Shake to lock - Shake the phone to lock the screen

Haaa..yang ini p0n bagos sangat...shake hp sikit untuk lock...sangat mudah....

klik readmore untuk maklumat selanjutnya

4. Smart Standby - The screen will light up when you look at it

Yang ini saya pernah cuba.. tapi tak berjaya laaa... screen akan menyala apabila anda lihat padanya....

5. Wide touch - one touch shortcuts access

Akan keluar satu button macam kat iphone tu... shortcut untuk setting atau favourite apps...

6. Side key feature - press either volume key up or down to switch the screen on

Selain menggunakan button lock sebelah kiri.. Button volume p0n boleh digunakan untuk unlock screen...

Jadi macam mana??? Best tak hp saya nie... :)

5 comments:

  1. boleh shake shake lagi ya hp ni.
    jom nyanyi shake it off-taylor swift sikit. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...saya selalu shake hp ni..harap xjadi pape la..hihi

      Delete
  2. Papaglamz blogwalking di sini.
    Jom terjah Papaglamz.

    http://www.papaglamz.com/2014/12/7-punca-jerawat.html?m=1

    ReplyDelete
  3. lenovo yang menapak maju.. hehe..
    jemput singgah blog saya.. (newbie)
    http://fuzainisimplelife.blogspot.com/

    ReplyDelete

k0men jangan xk0men...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...