Wednesday, October 8, 2014

Libster Award - Tagged by Nesa

بسم الله الرحمن الرحيم 
Assalamualaikum


Hai uolls...setelah beberapa hari bercuti dari berblogging kini saya sudah kembali...(dengan jayanya..haha)...

Harini saya nak tunaikan janji saya pada empunya Blog Cik N'esa yang telah tag saya...Saya amat berbangga dengan award yang diterima dan juga pada miss Nesa yang sudi tag saya..

Soo ape yang saya kne wat nih?????

The Liebster Award is nominated to blogger whose followers are lower than 500 (terima kasih to all my followers..hee). Well, look like I fit in this category very well. Then blogger who being nominated this award has to follow the rules given. Those are:

  1. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
  1. answer the 11 questions asked.
  1. nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
  1. create 11 of your own questions for them to answer.
  1. notify your nominee.
Read more Pleasseee.......

So the 1st one... who nominated me in this matter?... ofcourse laa Miss Nesa as mentioned above...heee (english la plak bahasa...xpe laa...keep on)...

Then.. Jawab 11 soalan yang ditanya....

Jadi soalan yang ditanya ialah....

soalan cik'N :

1)Zodiak dan umur anda?
@ Capricorn sebab lahir 2nd Jan
@ Umur 24 tahun 9 bulan dan 6 hari

2)Genre music bagaimana yang anda suka dan siapa the lettest menjadi kegilaan anda?
@ Kebiasaan nye suka R&B atau yang slow2 tu.. Sebab nk dengar lagu untuk ambik feel nak tdo..hehe
@ Saya gila kat Afgan kot skarang...hehehe... (sebelom ni Cakra Khan)

3)Adakah anda peminat novel?jika ye,apa pendapat anda tentang karya melur jelita?
Alamak saya tak minat baca novel..bukak je novel tros mengantok...huhu

4)Adakah anda sukakan barangan brandy  dan nyatakan sebabnya?
Kalau aku kaya...heee..minat jugak...tapi tak mampu la nak beli...sebab barang brandy ni boleh pakai lama sampai rosak..heee...
(selalu kena marah sebab barang yang dicapai oleh tangan mesti paling mahal antara yang lain...huhu)

5)Adakah anda seorang yang boros?
Nope... saya kedekut..huhu

6)Pendapat anda tentang makanan segera yang menjadi isu?
Alamak...feveret...huhuhu

7)Pendapat anda tentang perokok?
Tak Suka...menyakitkan hidung orang..huhu 

8)Ciri2  blog yang macam mana anda suka baca?*menarik bagi anda
Ringkas, kreatif, meng-happy-kan

9)Apakah perkara yang pernah memalukan,yang pernah anda lakukan?
Terkentot depan housemate...hadoii..maluuuu

10)Apakah detik paling bahagia yang terjadi dalam hidup anda?
Setakat nie bahagia kerana lahir di dunia dan mempunyai keluarga yang bahagia laaa...

11)Pendapat anda tentang blog weirdlavender.blogspot.com ?
Termasuk dalam kriteria blog yang disukai seperti jawapan kepada soalan no.8


Kemudian saya perlu nominate lagi 11 bloggers yang memiliki followers kurang daripada 500 bloggers tapi ada potensi..potensi untuk??? untuk tambah follower kot...


11 Bloggers ialah


Selesai tag orang sekarang saya perlu buat soalan pula

1l soalan adalah

1. Apakah jenama telefon bimbit yang ada paling suka?
2. Apakah model telefon bimbit yang anda sedang gunakan sekarang?
3. Apakah aplikasi yang paling anda suka dalam telefon bimbit anda sekarang?
4. Apakah aplikasi yang anda ingin cipta?
5. Apakah impian hidup anda yang paling susah untuk dicapai?
6. Apakah aktiviti masa lapang anda?
7. Dimanakah tempat yang paling anda suka?
8. Apakah pekerjaan yang paling disukai?
9. Blog siapa yang anda paling gemari?
10. Mengapa anda berblogging?
11. Apa pendapat anda tentang blog saya? Fuzainisimplelife

Wah sudah selesai...
Sekian...Terima kasih... Daa (>_<)

6 comments:

  1. Alright! dah buat :)
    http://ezelovesse7en.blogspot.com/2014/10/the-liebster-award.html#axzz3FWo2i42F
    P/s: Thanks for tagging.

    ReplyDelete
  2. TQ tag Acik...insya Allah Acik jawab

    ReplyDelete
  3. tq tag. done. tapi cik fafa jawab soalan ja ya. ^_^

    http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/10/liebster-award-oleh-fuzainiimplelife.html

    ReplyDelete
  4. kak ayu dah jawab ye
    heheheh
    http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/10/libster-award-by-fuzaini.html

    ReplyDelete
  5. TQ dear..saya pon capricon gak & peminat tegar afgan *sebab suaranya romantis bangat!!!

    ReplyDelete

k0men jangan xk0men...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...